Agrupació Fotogràfica Montcada i Reixac - AFOTMIR

L’Agrupació Fotogràfica de Montcada i Reixac (AFOTMIR) va ser fundada el 2 de novembre de 1987, arran de la necessitat de reunir el treball i l’esforç de diversos fotògrafs aficionats montcadencs per promocionar la fotografia al i des del municipi.

Des de bon principi, per aconseguir els objectius marcats ens hem basat principalment en la FORMACIÓ i l’INTERCANVI D’EXPERIÈNCIES I CONEIXEMENTS.

Tots aprenem de tots.

Per a això, anualment, impartits pels nostres socis especialistes en cada matèria, i en la nostra seu social, i també mitjançant la plataforma Zoom, fem diversos cursos d’entre 9 i 2 mesos de durada, i també tallers; des de nivell d’iniciació i fins a grau superior o de especialització.

La nostra seu social està dotada amb el mobiliari i amb els equips audiovisuals, d’il·luminació i informàtics d’última generació, necessaris per a desenvolupar amb qualitat totes les nostres activitats.

L’activitat social, la realitzem de dilluns a diumenge, en horari de matí i tarda.

Una altra de les nostres prioritats és la de fomentar la Cultura de l’Exposició. Tenim diverses exposicions col·lectives i individuals a disposició de totes les entitats que ho sol·licitin.

Estem agermanats amb el Club Perpignan Photo Culture en Catalogne i amb l’Agrupació Fotogràfica del Taller d’Arts i Oficis de Berga.

afotmir
Agrupació Fotogràfica

Actualment som 305 socis.

Tenim un bon nombre de socis de reconegut prestigi que entre tots tenen totes les distincions o títols fotogràfics que concedeixen tant la Federació Catalana (FCF), com la Confederació Espanyola (CEF) i la Federació Internacional d’Art Fotogràfic (FIAP), entitats a les quals pertanyem. Distincions basades unes en els mèrits fotogràfics (premis nacionals, estatals i internacionals) i altres per la seva trajectòria al servei de la fotografia.

A nivell d’entitat, se’ns va concedir l’any 2001 la distinció de Millor Entitat Fotogràfica Catalana, al 2007 la de Millor Entitat Fotogràfica Espanyola, i al 2019 Entitat d’Honor de la Federació Catalana.

Des del 2016, hem guanyat la Lliga Catalana de Fotografia Digital, 5 anys consecutius.
De les 5 edicions que s’ha convocat la Liga Española de fotografia, nosaltres hem quedat 2 anys primers, 2 segons i 1 tercers.

En ambdues lligues, els nostres socis, també han aconseguit meritoris primers llocs tant de la general, com en la classificació per temes.

Des de fa uns 6 anys, liderem la classificació d’entitats tant de la Federació Catalana, com de la Confederació Espanyola.

A la Copa del Món per clubs, al 2019 vam quedar en l’11è. lloc, al 2020 al 16è, i també el millor club espanyol.

"SI COMPARTIM, GUANYEM TOTS"